tisdag 17 november 2009

Cephalea stänger

Tråkiga nyheter för alla som behöver specialisthjälp:

"Med anledning av att dr Mattias Linde fått en överläkartjänst med forskningsinriktning på ett huvudvärkscentrum utomlands stänger Cephalea Huvudvärkscentrum 091231."

Vad hade jag tagit mig till om jag inte fått träffa Mattias Linde i februari 2009? Hur lång tid hade det tagit för mig att få rätt diagnos då? Vad ska alla migräniker och Hortonpatienter göra nu?

Det är ett skämt att den ordinarie vården ska ta hand om människor med komplicerad huvudvärksproblematik.

4 kommentarer:

  1. Jättetrist!

    De här unga duktiga migränspecialisterna har inga problem att få välbetalda jobb när inte den svenska sjukvården vill ha dem. Tråkigt när det finns så få specialister på migrän här i Sverige.

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är det trist att först Migränkliniken och nu Cephalea tvingas lägga ner. Svårt att få Landstingspolitiker att prioritera detta område.

    SvaraRadera
  3. Hej Fia,
    det här var ju fruktansvärda nyheter för min och många andras del. Vet du möjligtvis vart och hur man skall vända sig för att få förnyat sina recept?

    Hälsningar

    Pär Janemyr

    SvaraRadera
  4. Nej, det vet jag faktiskt inte men jag skulle tro att man får vända sig till sin vårdcentral. Förhoppningsvis vet du vad du behöver och kan be din husläkare skriva ut recept framöver.

    Lycka till med allt. :-)

    SvaraRadera