fredag 2 januari 2009

Så var läkarbesöket avklarat

Äh, jag vet inte vad jag ska säga, min läkare vill gärna prata om utmattning, hur mitt liv har sett ut de sista åren, antidepressiv medicin mot smärtan, remiss till psykolog osv. Hon har tidigare skrivit ut insomningstabletter (som jag inte har hämtat ut) och jag sa att jag kände mig skeptisk till antidepressiv medicin. Det låter så hemskt.

Hennes kommentarer var ungefär så här:
- Du har inte accepterat att det här.
- Du är smärtfri 2-3 timmar per dag och då oroar du dig över vad du borde göra?
- Du måste ändra tidshorisont. Du kanske kan vara tillbaka igen nästa sommar, inte om två veckor.
- Ditt liv behöver inte vara så här för alltid men acceptera att det är så här ditt liv ser ut just nu.

Det positiva var att hon ville göra en förfrågan till Huvudvärkscentrum i Göteborg. Det blev jag väldigt glad för eftersom jag har hört att de ska ha riktigt bra specialister när det gäller Hortons. Dessutom skrev hon ut ett par Imigransprutor som jag kan ta istället för nässpray vid de värsta attackerna.

Ja, i princip kan man väl säga att jag vill ha hjälp med min förbannade värk (hit med knarket!) och hon vill att jag ska ändra livsstil och ta bättre hand om mig. Hon tror att stress har triggat detta men jag är inte lika säker. Ska jag vara ärlig så struntar jag blankt i vilket bara jag får hjälp att bli fri från eländet.

Ja, ja, hon skulle sjukskriva mig "en månad i taget" och höra av sig brevledes så nu är det väl inget jag kan göra för stunden antar jag. Prova de nya sprutorna så fort tillfälle ges (och det ser jag verkligen fram emot...) och lära mig leva i nuet. Så småningom blir jag kallad till både psykolog här på Vårdcentralen och neurolog på Huvudvärkscentrum i Göteborg.

Qui vivra, verra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar