onsdag 7 januari 2009

Jag har fått en tid

Jag kan inte tro att det är sant! Jag har fått en tid hos Mattias Linde, specialistläkare i neurologi, på Cephalea Huvudvärkscentrum i Göteborg. När jag ringde dit i morse så var jag beredd på kamp men möttes av en supergullig läkarsekreterare som lovade att kolla om min remiss hade kommit in och sedan ringa tillbaka. Hon ringde för en stund sedan och gav mig en tid den 22:e och ursäktade sig för den långa väntetiden. Vad är väl två veckor när jag har gått med det här i över ett halvår? Jag är så otroligt lättad.

4 kommentarer:

  1. Åh älskade Fia vilket härligt besked! Jag har nu suttit och uppdaterat mig på hur du haft det i jul - jag har tänkt mycket på dig. Fy fan vilket helvete det måste vara Fia. Jag önskar så att jag kunde ta bort det onda för dig! Jag har bara haft mycket små medicinska bekymmer jämfört med dig, men jag har ju levt med en som har haft besvär med huvet (psyket...) så jag vet vilken himla snårskog det är innan man hittar rätt doktor som har tid, som är påläst och som erbjuder mer kunskap än vad man själv kan läsa sig till på nätet. Så jag är glad att du snart får träffa en specialist! Han kommer garanterat bli ett lyft - på något sätt. Hoppas vi kan ses snart, både jag och Stefan tänker på dig och skickar kramar! /Anna

    SvaraRadera
  2. Hej Anna, tack för peppningen. Visst låter det bra att jag ska få träffa ett proffs? Det ger verkligen hopp om livet. :-) Massor med kramar till er också!

    SvaraRadera
  3. Vad bra att du får komma till huvudvärkskliniken så snart.

    Fia, det är de där stunderna när man mår bra man måste ta tillvara på och njuta av. De som liksom annars bara är självklara. Man får vända på begreppen och tänka; "ÅH vad fantastiskt skönt jag har det nu i em, jag har ju varit utan hv sedan två" (klockan är halv fyra och man har haft en överdjävlig dag för övrigt). Jag menar inte att man ska bli ngn över optimist men man ska lära sig själv att inte fastna i det svarta och jobbiga som det för med sig i och med att man inte mår bra. Men för att inte göra det så måste man också tillåta sig att tycka det är överdjävligt och vara jätteledsen osv ibland och någonstans och vissa dagar hela tiden! Alltså för att kunna njuta så så ska ha ett lufthål minst där man inte håller ngn mask av att det är bättre än det verkligen är, samtidigt som man inte heller får fastna i det svarta för då blir det som att ha "fisknät intrasslat kring sig" man kommer ingenstans.
    Ha några riktigt bra stunder utan värk/AK

    SvaraRadera
  4. Så sant, så sant, men hur sjutton gör man det? Finns det något svårare än att leva i nuet?

    SvaraRadera