onsdag 28 januari 2009

Det är en sån kärringsjukdom!

Sådär ja, nu har jag fixat till bloggen lite och lagt till några länkar med information om migrän. Jag känner mig lite snuvad på den lite "tuffare" diagnosen Hortons huvudvärk och har svårt att förlika mig med att jag skulle ha migrän. Det är en sån kärringsjukdom! Förlåt alla fantastiska kvinnor som lider av detta men jag tror inte att jag är ensam om att ha sådana fördomar.

Egentligen är det bra att ha fått den här diagnosen istället för Hortons eftersom det ger mig bättre odds och möjlighet att själv påverka hur jag ska må. Just nu känns det inte så, jag tycker inte att jag har någon som helst kontroll över mina attacker men vem vet, jag kanske lär mig? Det svåra just nu är att hitta en väg framåt, det är inte lätt att vara positiv och ännu svårare är det att klämma fram en gnutta ork att ta tag i detta. Specialisten Mattias Linde avslutade vårt möte förra veckan med att säga "Nu ligger bollen hos dig" och de orden ekar i mitt huvud hela tiden. Hur sjutton ska det gå till?!?

4 kommentarer:

  1. Ha, ha... Skrattade högt när du skrev att det var en kärringsjukdom! När vi gick i skolan hade jag något som de kallade för Pubertetsmigrän. Det var hemskt. Såg ingenting, kräktes när ljudet var för högt och det gjorde så ont att jag ville dö. Det enda jag kunde göra var att ligga i ett tyst, mörkt rum i två dagar och vänta ut det. Kan sätta mig in i vilket helvete du går igenom.
    Jag hade tur. Det växte bort.
    Hoppas att du hittar en metod som funkar för dig. Själv jobbar jag med att bli av med stress som resulterar i panikattacker. Försöker lära mig slappna av genom massage, yoga, akupressur, viloövningar och coaching. Kanske något för dig också?

    SvaraRadera
  2. Nej migrän är ingen höjdare och jag inser förstås att det slår ganska brett. Panikattacker är väl inte mycket bättre men även det går ju att lära sig hantera med lite träning (förlåt, jag menar mycket träning). Jag tror helt klart att massage, yoga, akupressur m.m. kan hjälpa både dig och mig och alla andra att må bättre. Det gäller bara att uppbåda krafter att faktiskt göra det också. Det är där det brister lite på min kant men vem vet, det kanske är dags nu?

    Massor med kramar!

    SvaraRadera
  3. Fattar precis. Bara att må dåligt tar ju enorm energi.
    För min del prioriteras tyvärr sånna saker som jag ska må bra av enligt andra väldigt långt ner. Jag lägger min tid på sånt som jag tycker är roligare d.v.s saker som går snabbt och höjer pulsen. Ridning, spinning, boxning... Ja, du fattar. Jag är en person som kastar mig ut från ett flygplan utan att blinka men när det gäller att sitta ner i 5 min utan att tänka får jag problem. Men jag har lärt mig lyssna på kroppen och kan hantera det när jag känner att en attack är på G.
    Hoppas verkligen att du hittar en lösning som funkar för dig.

    Kramar!

    SvaraRadera
  4. Hej! Du skall var tacksam att det är migrän du har, jag har diagnosen Hortons. Innan hortons hade jag migrän som du och jag förstår dina besvär, men tro mig migrän är inte ens i närheten av Hortons smärta... Har man Hortons är plötsligt migrän som en sticka i fingret, så önska dig inte ngt som är 1000 resor värre!!

    SvaraRadera