söndag 26 april 2009

Tillit

Funderar kring ordet tillit. Vad betyder det egentligen? I en artikel skriven av Markus Eriksson så förklarar han tillit som en "tro på att det goda kommer tillbaks”. Han menar också att om vi är rädda ökar vanligen vårt behov av kontroll. Att ha kontroll och makt över det som sker, kanske över andra. Har man stor tillit kan man minska på sitt behov av kontroll.

För mig är tillit en tro på det goda, en känsla av att det kommer att ordna sig hur det än blir. Eller som Ingalill sa; att det blir som det är tänkt.

5 kommentarer:

  1. men "vem" är det som tänker hur det ska bli? P

    SvaraRadera
  2. Hej! Jag tycker formuleringen av din mening är viktig "att det blir som det ÄR tänkt" och inte alltid som MAN tänkt! Saker och ting löser sig ofta, även om det inte alltid känns så eftersom vi inte i förväg vet hur det blir. Känner vi tillit, vågar vi tro att allt till sist ordnar sig....även om resan dit är krokig!
    Jag är helt övertygad om att det oftast är våra rädslor som ställer till det för oss. Kan man släppa taget om det rädslor man har (som man kanske inte ens är medveten om att man har....) får själen mycket lugn och ro!
    Kram AK

    SvaraRadera
  3. Att våga tro att det till sist ordnar sig... Ja, det vore väl underbart. Idag är det inte en sådan dag men i morgon kanske jag kan känna en gnutta tillit igen. :-)

    Tack för fina ord!

    SvaraRadera
  4. Ibland behöver man bara vila i nuet och inte tänka alls på hur det blir......
    Kram Ak

    SvaraRadera
  5. Ja, tänk om man hade en ON/OFF knapp till skallen. Det skulle verkligen behövas.

    SvaraRadera